Historia

100 år sedan starten

År 2019 fyllde Bergs Timber 100 år av hårt arbete och ständig utveckling. Resan har ändå bara börjat.

År 1919 startades det bolag som under lång tid hette CF Berg & Co. Företaget drevs under lång tid som ett familjeföretag av tre generationer Berg. Företaget utvecklades med tiden till ett modernt och konkurrenskraftigt företag. Hela tiden med sågverksverksamhet som huvudsyssla.

1984 börsnoterades företaget vilket med tiden givit möjligheter att utveckla bolaget genom förvärv och sammanslagningar. Idag består bolaget av sex anläggningar, alla med en unik historia.

År 2005 förvärvades sågverket i Orrefors, 2007 tillkom träskyddsspecialisten Bitus i Nybro och 2014 förvärvades sågverket i Gransjö. Under 2016 förvärvades sågverket i Broakulla och i början av 2017 förvärvades sågverket i Vimmerby. 2019 togs ett nytt strategiskt beslut och Fågelfors pelletsfabrik förvärvades. Med en geografisk närhet till varandra skapas rationell hantering av såväl råvara som färdigvara, vilket kapar kostnader och skapar ett mervärde för alla våra intressenter.


 

Den 1 september 2020 överlät Bergs rörelsen som omfattar sågverken i Orrefors, Vimmerby, Mörlunda och tillgångarna vid det avvecklade sågverket i Gransjö till Vida Aktiebolag.