– en internationell trävarukoncern

Med trä som råvara utvecklar och producerar Bergs förädlade träprodukter från hållbart brukade skogar i Östersjöregionen. Med mångårig erfarenhet av trä och med stor kompetens kring vidareförädling, bidrar vi till att bygga ett hållbart samhälle med förnybara material.

Verksamheten bedrivs via helägda dotterbolag i Sverige, Estland, Lettland och England och omfattar sågverksrörelse, vidareförädling och en distributions- och logistikverksamhet.

Koncernen omsätter cirka 3.2 mrd SEK och har cirka 1 000 anställda. Bergs är noterat på Nasdaq Stockholm och har huvudkontor i Vimmerby.

Läs mer

Kommentarer till pressreleasen 17/6 av Peter Nilsson, CEO


 

Läs pressmeddelande

Senaste delårsrapporten

Läs vår senaste delårsrapport för perioden 1 januari – 30 juni 2020

Ladda ner

Intervju med Peter Nilsson i Penserpodden

Daniel Ljungström på Penserpodden har intervjuat Peter Nilsson.

"I andra delen av vår sommarspecial går vi tillsammans med Peter Nilsson igenom vad bolaget gjorde för att ta sig ur krisen. Det blir en diskussion om avyttringar, förvärv och en resa där bolaget förändrar sitt erbjudande och produktsortiment för att bibehålla och öka lönsamheten. I juni gjorde företaget en storaffär och sålde stora delar av sina svenska sågverk vilket stärkte balansräkningen med cirka 550 miljoner. Nu planeras för ”nya” Bergs Timber. Vilken väg ska de välja och hur ska de göra det. Lyssna in så får ni höra mer om Bergs Timbers planer."

Lyssna på avsnittet

Varför Bergs?

Stor efterfrågan på hållbara konstruktionslösningar

Stark finansiell ställning

Marknadsledande inom flera segment